Geloofsverdieping

Geloven in de praktijk

“Geloven is elastisch: soms staat het onder spanning, soms ook niet.”

“Soms ben je koud als steen, maar soms vormt die steen juist de hoeksteen en je houvast.”

Uitspraken van nieuwe ambtsdragers, 2017

foto

Het geloof geeft soms ook veel vragen. Waar vind je antwoorden? Bij de meeste mensen gaat het geloof op en neer. Hoe versterk je je relatie met God?

Onze gemeente biedt tal van mogelijkheden om meer over het geloof te weten te komen, je te verdiepen in de Bijbel en je leven met God te verrijken. Gesprekken met andere gemeenteleden helpen daar enorm bij.

Bijbelstudie & catechese

  • Jongeren catechese. Zodra je begint aan de middelbare school, ontvang je een uitnodiging. Geen uitnodiging gehad? Neem contact op met de jeugdouderlingen. Je bent altijd welkom!
  • Bijbelkring 18+. Voor alle 18+-ers verzorgt onze predikant een Bijbelkring. Er is veel ruimte om door te praten over jouw vragen.
  • Geloofsverdieping volwassenen. Onder leiding van onze predikant bespreken we de grote thema’s (én vragen) van het geloof: Bestaat God wel? Hoe kan het dan dat er zoveel ellende is? Wie is Jezus? Aan het eind van het jaar kun je belijdenis doen.

Verdieping & gesprek

Samen doorpraten over het geloof: wat geloof jij? Hoe geloof jij? Hou de agenda in de gaten voor:

  • Preekbesprekingen. Twee á drie keer per jaar praten we met elkaar door over de preek onder het genot van een kopje koffie. De gespreksvorm en het thema zijn elke keer weer anders.
  • Gemeenteavonden & wijk ontmoetingen. In januari zijn de ‘wijk ontmoetingen’. Daarnaast organiseren we jaarlijks een gemeenteavond: preek van de leek, workshops etc. Op een laagdrempelige (en soms ook speelse) manier spreken we met elkaar over geloofsthema’s.
  • Groeigroepen. In een huiselijke setting praten we door over ons geloof aan de hand van een Bijbelgedeelte. Er is altijd plek; je kunt je aanmelden bij de scriba: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Persoonlijk gesprek

  • Met de wijkouderling. Soms heb je niet zozeer behoefte aan Bijbelstudie, maar aan een goed gesprek. Je wijkouderling is daarvoor de eerste aangewezen persoon.
  • Soms loop je met vragen waar je het liefste een keer persoonlijk en in alle rust over door zou praten. Je kunt onze predikant altijd vragen voor een persoonlijk gesprek. Stuur een mailtje of bel even. Een afspraak is zo gemaakt!