Zet je in

Meedraaien als vrijwilliger
Eén van de meest inspirerende manieren om ‘mee te doen’ in de kerk, is om deel uit te maken van een team of commissie. Je leert een klein aantal mensen goed kennen, bouwt samen aan een mooi eindresultaat, raakt thuis en wegwijs in de kerk, én je verdiept (soms ongemerkt) je geloof. Er zijn géén randvoorwaarden! Lijkt één van onderstaande commissies of taken jou wel wat? Mail dan met de scriba: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel uitmaken van de kerkenraad
Oók de kerkenraad vormt een manier om de kerk van binnenuit te leren kennen. Helaas denken nog te veel mensen dat ‘het ambt’ niet bij hen past. Ze voelen zich te jong, te oud, denken dat ze te weinig Bijbelkennis hebben, etc… De ervaring leert echter, dat het deel uitmaken van de kerkenraad een zéér waardevolle en mooie ervaring is, niet in het minste voor jezelf. In december kun je op een formulier je naam opgeven om ambtsdrager te worden.

Overzicht taken en activiteiten

Jeugddienstcommissie

Elke jeugddienst proberen we er weer iets speciaals en leuks van te maken! De diensten worden gevuld met muziek van een koor of band, sketches of filmpjes. Als jeugddienstcommissie zijn we altijd bezig om iets nieuws te bedenken.

VACATURE: We zoeken nieuwe creatieve mensen!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beamteam

Sinds 2010 heeft onze kerk een beamteam. Iedere zondag wordt de dienst ondersteund door de gezongen liederen en een deel van de liturgie op de muur te presenteren.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bloemenverzorgingsgroep

Elke zondag maakt iemand van onze groep een bloemstuk/boeket voor op de liturgische tafel. Vaak houden we rekening met de liturgische kleuren of het thema van de dienst. Bij de afkondigingen wordt verteld wie de bloemen krijgt; een gemeentelid bezorgt de bloemen na de dienst.

Catechese-team

In het winterseizoen wordt catechese gegeven. Dit biedt aan jongeren die op het voorgezet onderwijs zitten ruimte elkaar te ontmoeten. Betrokken leiders brengen op een aantrekkelijke manier de Bijbel onder de aandacht: eigentijds en creatief, inspelend op de leefwereld van onze jongeren.

Club

Gezelligheid, lol, een stukje sociaal contact en “ff lekker chillen”? Voor iedereen van 12 tot 16 jaar, die het leuk vindt samen dingen te doen, zoals: een spel, film, pizza bakken, cupcakes maken, uitstapje of een creatieve activiteit, etc.

VACATURE: Clubleiding gezocht!

Eredienstcommissie

Wij adviseren de kerkenraad over de vorm en inhoud van de wekelijkse kerkdiensten. Daarnaast houden we ons bezig met de bijzondere diensten rond kerst en de ‘stille week van Pasen.’ De commissie is een dwarsdoorsnede van onze gemeente. Daar pas jij dus ook tussen!

Kerkblad ‘Samenbinding’

Voor alle leden van de kerk, ligt er 11x per jaar een kerkblad klaar in de hal van het kerkgebouw. Het blad is makkelijk leesbaar voor jong en oud. Tips en suggesties zijn altijd welkom. Iedereen mag kopij aanleveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koffie-team

Koffieschenkers gezocht!

Elke eerste zondag van de maand en op bijzondere dagen wordt er koffie geschonken vóór of ná de dienst. Daar is een vaste ploeg koffieschenkers voor. Wij zoeken nog enige aanvulling. Het gaat om één of twee keer per jaar een uurtje.
Voor een reactie kunt u bellen/appen of mailen.
Brand van der Pol, 06 5732 7784, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lectoren

Iedere zondag wordt de (1e) schriftlezing gedaan door een lector. Je krijgt in de week ervoor te horen welk Bijbelgedeelte je mag lezen. Om de anderhalf jaar proberen we een trainingsavond te organiseren, waarvoor we een logopediste uitnodigen.

Oppas

Elke zondagochtend is er oppas voor kinderen van 0 t/m 3 jaar. Alle kinderen, ook van gasten, zijn welkom! Zit je op de middelbare school en vind je het leuk om op baby’s en peuters te passen? Geef je dan op. Ook ouders nodigen we uit mee te helpen met oppassen.

Startdienst-commissie

Wij zijn één van de leukste commissies! Laat je creativiteit de vrije loop en zet een mooi programma in elkaar voor de startzondag, dat is onze opdracht. Elk jaar is het weer genieten om het eindresultaat te zien.

VACATURE: Elk jaar nieuwe creativiteit gezocht!

Team Honk-avonden

Een honkavond is voor alle jeugd van 12 t/m 18 jaar. Tafeltennissen, poolen, een gezelschapsspel of een potje kaarten of chillen. Er worden deze avonden geen activiteiten georganiseerd, wel is er altijd een volwassene aanwezig.

Tuingroep

Najaar 2020 is de Tuingroep gestart met het onderhoud van de ruimte rondom de kerk. Samen streven we er naar het aangezicht van de kerk opnieuw goed bij te houden en te verfraaien waar nodig. Met een ruime groep werken we elke eerste zaterdag van de maand vanaf 9 uur enkele uren aan de tuin. De insteek is om met een ruim aantal mensen op zaterdagmorgen vlot klaar te zijn zodat er ook voldoende tijd is om koffie te drinken en bij te kletsen. Er kunnen nog meer doeners aansluiten bij de tuingroep waarvan Michiel de Rooder, Daniëlle Hooijer en Margreet Gijlers de kar trekken. Wees welkom!

Video Team

Sinds augustus 2020 worden onze kerkdiensten met beeld uitgezonden op www.kerkomroep.nl. Het videoteam bediend de camera en doet de regie van de beelden die de mensen thuis te zien krijgen. Schuilt er in jouw een talentvol regisseur of cameraman en zou je meer ervaring op willen doen in live registraties dan is dit team de plek voor jou! Interesse? Mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorming & Toerusting

Elk jaar zet de commissie een gevarieerd programma aan activiteiten op touw waarmee we ons geloof verdiepen. Denk hierbij aan: preekbesprekingen, wijkavonden, preek van de leek (altijd een succes!), gesprekskringen.

VACATURE: We hebben dringend mensen nodig!

Web-team

Sinds 2007 heeft onze gemeente een eigen website. Deze is in 2018-2019 geheel vernieuwd. Daarnaast zijn we als gemeente nog actief op de sociale media en vragen de internet & media-voorzieningen in de kerk ook geregeld aandacht. Misschien wat voor jou?

Werkgroep Kerk en Israël

Door het organiseren van activiteiten, proberen we uiting te geven aan de band tussen het volk Israël en onze kerk. In de week voorafgaande aan de Israëlzondag organiseren we bijvoorbeeld een lezing waarin een Joods thema centraal staat.