Nieuws

Als Protestantse Gemeente Tollebeek sluiten we aan bij de landelijke maatregelen om tot 31 maart geen kerkdiensten te houden.

Geliefde broeders en zusters,

De maatregelen die gisteren zijn afgekondigd, zullen niemand ontgaan zijn: evenement van meer dan 100 mensen, óók kerkdiensten, dienen te worden afgelast. In de loop van donderdagavond kwam ook de PKN met eenduidig advies hoe om te gaan met deze maatregelen: géén kerkdiensten tot en met in ieder geval 31 maart.

Wij sluiten als Protestantse Gemeente Tollebeek aan bij de landelijke maatregelen: er zullen tot minstens 31 maart géén kerkdiensten in Tollebeek worden gehouden. Ook overige activiteiten en samenkomsten zullen de komende weken beperkt worden. Hou de gemeentemail en sociale media dus goed in de gaten. Ook de diaconiemiddag voor 50+ers a.s. donderdag gaat niet door.

Het moderamen heeft gisterenavond overlegd over de situatie. Daarbij hebben wij ook verschillende manieren overwogen om de kerkdiensten met enige aanpassingen toch doorgang te laten vinden. Echter, wij moesten al snel tot de conclusie komen dat alle manieren die je verzint om de kerkdienst door te laten doorgaan hoogstens ‘half werk’ zijn. De situatie in Nederland vraagt echter om goed werk en volledige inzet. Op dit moment kunnen alleen rigoureuze maatregelen de verspreiding van het virus enigszins indammen. Misschien is de landelijke PKN dienst op NPO2, komende zondag om 9.30 uur een goed alternatief voor u?

Als kerkenraad vertrouwen we erop dat onze gemeenschap veel meer omvat dan het samenkomen in kerkdiensten (hoe waardevol deze diensten ook zijn). Nu er geen kerkdiensten zijn, vraagt dat om een bijzondere inzet van ons allemaal om vorm te geven aan onze levendige gemeenschap en onderlinge verbondenheid. De kerkenraad spreekt het verlangen uit, dat we de komende weken, van dag tot dag, naar elkaar zullen blijven omzien. De kerkdiensten stoppen, onze gemeenschap houdt niet op!

 

Met vriendelijke groet,

Namens het moderamen van de kerkenraad,

Scriba Popke Jan Woudstra en ds. Ilonka Terlouw