12-02 9.30 uur Kleur: groen
Voorganger Ds. J.W. Overvliet
Kinderkerk Er is kinderkerk voor de groepen 1 t/m 8
Oppas Margriet Apperlo en Birgit Loosman/Aida Post

De 1ste collecte (groene zak) is voor de diaconie en wordt bestemd voor Noodhulp en rampenpreventie in Ethiopië. Door klimaatverandering wordt Ethiopië regelmatig getroffen door langdurige droogte en heftige regenval. Vee sterft en oogsten mislukken. Veel mensen raken daardoor afhankelijk van voedselhulp. Met steun van Kerk in Actie leert de kerk boeren en boerinnen vruchtbare grond vasthouden, de bodem irrigeren en nieuwe gewassen verbouwen die tegen droogte kunnen. Ze gebruiken een weeralarm om te zien wanneer ze kunnen planten en oogsten. Ook helpt de kerk mensen met andere bronnen van inkomsten, zodat ze minder kwetsbaar zijn als de oogst tegenvalt.

De 2de collecte (paarse zak) is voor de kerk.

Ook in de loop van 2023 zijn er een aantal diaconale collectes gereserveerd voor projecten die vanuit de gemeente worden aangedragen. Zo kunnen we als kerkelijke gemeente elkaar stimuleren en ondersteunen bij onze opdracht tot barmhartigheid. Je wordt van harte uitgenodigd om je project in te sturen naar: diaconie.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de Samenbinding van nov. 2022 en op de website vind je de handleiding hiervoor.